קובה חמוסטה – בשרי
מרכיבים למרק:
- בצל קצוץ כמו לסלט
- 6 שיני שום פרוסות
- חבילת עלי מנגולד עם הגבעול שטופים וקצוצים דק
- 3 גבעולים של בצל ירוק קצוץ גס
- 2 ס"מ שורש כורכום טרי מגורד
- 1 שורש סלרי חתוך גס
- 3 גבעולים עלי סלרי קצוצים גס
- 2 לימון פרסי
- חצי כוס אפונה
- כוס גרגרי חומוס מבושלים
- מיץ לימון מלימון 1
- כפית חוואיג' למרק
- כפית שטוחה מלח
- 3/4 כפית שטוחה פלפל
- 3 ליטר מים
מרכיבים לבצק:
- 2 כוסות סולת
- כוס גרישה – שזה למעשה בורגול טחון דק
- כפית מלח שטוחה
- מים – הסבר באופן ההכנה
מרכיבים למילוי:
- רבע קילו בשר בקר וטלה טחון
- 1 בצל חתוך כמו לסלט ומטוגן
- 2 כפות צנובר
- 2 שיני שום קצוצות דק
- חצי כפית סומק
- חצי כפי שטוחה מלח
- רבע כפית פלפל
אופן ההכנה:
הכנת המרק:
מטגנים בצל עם שמן זית עד להזהבה, מוסיפים בצל ירוק ואת יתר המרכיבים. לאחר כדקה מוסיפים את התבלינים מערבבים כדקה ומוסיפים את המים והמיץ לימון. לסגור את המכסה לבשל עד לרתיחה, להעביר לאש נמוכה עד שנכניס את הקובה.
הכנת הקובות:
את הבורגול (גרישה) משרים 10 דקות במים חמימים ולאחר מכן מסננים. מעבירים את הבורגול לקערה ביחד עם הסולת והמלח ומערבבים. את המים נתחיל להוסיף לאט לאט ובהדרגה עד שנקבל בצד שאפשר לעבוד איתו. הבצק צריך להיות רך. אם הוא דביק מדי להוסיף מעט סולת או להכניס לכמה דק' למקרר. אם הוא מתפרק אז להוסיף עוד טיפ טיפה מים בהדרגה.
הכנת המילוי:
מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים, הצנובר ומערבבים. מוסיפים את הבשר ובעזרת מזלג מפוררים ופותחים אותו, צורבים אותו למספר דקות. מניחים להתקרר בינתיים.
מניחים צלחת קטנה עם מים לידנו ובידיים רטובות ידיים יוצרים עיגולים כמה שיותר דקים במרכז כף היד. מניחים כפית עם המילוי שלנו במרכז ומתחילים לסגור את הבצק כלפי פנים מכל הכיוונים עד שנוצר כדור שלם. מכניסים את הקובות שלנו למרק ומבשלים לעוד כחצי שעה – 40 דקות.
בתאבון ☺