תבשיל בשר בבישול ארוך

תבשיל בשר בבישול ארוך

ל- 6 מנות

מצרכים:

  • קילו בשר לגולש חתוך לקוביות יפות 3/3 
  • קילו בשר צלעות ללא עצם חתוך לקובית יפות 3/3
  • 2 מקלות סלרי חתוך דק
  • 1 שורש סלרי/ שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות 
  • 5 עגבניות חתוכות גס
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים גס/ תפוחי אדמה מיני קטנטנים
  • 2 גבעולים בצל ירוק חתוך גס
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
  • 3 גזרים חתוכים לעיגולים עבים
  • 1 בצל לבן גדול חתוך גס 
  • 5 שיני שום קצוצות גס
  • כפית שטוחה מלח 
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף פפריקה אדומה מתוקה 
  • כפית שטוחה פפריקה חריפה (לא חובה) 
  • חצי כפית כמון 
  • 2 כוסות יין אדום (לא חובה)
  • מים
  • שמן זית 
כחלק משיתוף פעולה עם מרינדו בשר מרמת הגולן

אופן ההכנה:

בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל עד להזהבה.

מכניסים את הבשר ומבשלים עם הבצל עד שהבשר סגור מכל הכיוונים.

מוסיפים לסיר את כל הירקות והשום ומערבבים למשך כ2-3 דקות.

לאחר מכן מוסיפים את התבלינים ומערבבים למשך כדקה. 

מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה.

מוסיפים מים עד כמעט לכיסוי מלא של המרכיבים (להשאיר ס"מ ללא מים) 

מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית למשך כשעתיים או בתנור על חום של 150 מעלות למשך שעתיים- שלוש. 

הצעת הגשה: בצלחת עמוקה על אורז לבן ☺

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה

    דילוג לתוכן