כתף טלה בתנור

כתף טלה בתנור

מצרכים:

  • כתף טלה שלמה עם העצם
  • 2 שומר חתוך לרבעים
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 7 שיני שום שלמות
  • 3 גבעולים שלמים של בצל ירוק
  • 1 כרישה חתוכה לעיגולים של 1 ס"מ
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות של 4 ס"מ
  • חצי קילו פול ירוק טרי עם התרמיל – לא חובה
  • ** ניתן להוסיף תפוח אדמה, גזר, שורשים של סלרי ופטרוזיליה
  • כפית זרעי כוסברה טחון גס
  • כפית זרעי שומר טחון גס 
  • כפית זרעי כמון טחון גס
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית מלח גס
  • כפית סומק
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי ליטר מים 
  • בקבוק יין לבן

אופן ההכנה:

בתבנית עמוקה וארוכה ( שהכתף טלה נכנסת בשלמותה) מניחים את הכתף טלה כשהצד של העור כלפי מעלה ומסביב מניחים את כל הירקות. 

בקערה קטנה מערבבים את כל התבלינים שלנו עם השמן זית ועזרת מברשת מורחים בנדיבות את הבשר. שופכים את היין הלבן על הירקות, לאחר מכן גם את המים. 

מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות למשך כחצי שעה ולאחר מכן מורידים את החום ל150 מעלות לבישול של עוד כ-3 שעות. 

לאחר מכן מורידים את הנייר כסף ומחזירים לתנור על גריל עליון בחום של 250 מעלות למשך כ5-10 דקות או עד לקבלת צבע שזוף.

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה

    דילוג לתוכן