עונת הזיתים
לפני כמה שנים שהתחלתי בהכנת זיתים במרפסת, זית זית עבר נגיעה קטנה עם אבן
ונכנס לצנצנת.
השנה אמרתי לעצמי שאני קונה כמה סוגים של זיתים מזיאד הבדואי בואדי, לומד על הדרך שלו לכבוש את הזיתים שלקחתי.
יצא שסוג זית אחד מסקתי מהעץ שיש לנו פה למטה (:
המתכון שלי להכנת זיתים הוא:
- כפית מלח שטוחה על כל כוס מים
- פלפל חריף ( לפי הטעם)
- פרוסות לימון
בחלק מהזיתים עשיתי פס של חתך לאורך של הזית לפני תהליך ההשרייה במים למשך כל הלילה.
וחלק השארתי כמו שקניתי, אותם רק שטפתי טוב
עכשיו מחכה…




לאחר חודש של המתנה, זה הזמן למבחן טעימה גם של הזיתים עם החתך שעשיתי, וגם לזיתים שהשארתי כמו שקניתי לפני חודשיים.
את טיב הזיתים נדע כבר לפי ההרגשה בטעימה אחרי חודש, ואז נחליט מה יותר טעים?

