מתכון כדורי לאבנה ביתית
רכיבים:
- 500 מ"ל יוגורט – עדיפות להשתמש במינימום ב6% -7% שומן
- חצי כפית מלח
- לימון לפי הטעם (לא חובה)
- שמן זית
- סומק
- זעתר
- חיתול לסינון

אופן ההכנה:
לוקחים קערה, מניחים את החיתול פתוח בתוך הקערה, שופכים פנימה את היוגורט ומוסיפים כפית מלח. מי שאוהב יכול לסחוט קצת לימון פנימה. לערבב טוב טוב ככה שהמלח והלימון יתפרסו במידה שווה בתוך היוגורט.
קושרים את החיתול ותולים אותו במקום שנוח ומתחת קערה שהנוזלים שיצאו יטפטפו לתוכה. לרוקן במידת הצורך את הנוזלים מהקערה.
את היוגורט משאירים תלוי לפחות ל24 שעות.
ככל שהיוגורט ישב יותר שעות המרקם שלו יהיה יותר סמיך.
לוקחים 2 צלחות עמוקות, באחת מפזרים סומק ובשנייה זעתר.
מתחילים לכדרר כדורי לאבנה בגודל הרצוי (מומלץ לשמן מדי פעם את הידיים בשמן זית שהלאבנה לא יידבק וימרח לנו על הידיים) טובלים כמה כדורים בסומק וכמה כדורים בזעתר ומניחים את הכדורים בתוך צנצנת.
בסיום ממלאים את הצנצנת/ צנצנות בשמן זית עד הסוף.
למי שאוהב חריף, ניתן להוסיף לצנצנת פרוסות של פלפל חריף לפי הטעם.
טיפים קטנים וחשובים:
** לשמור מחוץ למקרר עד לפתיחה ולאחר הפתיחה לשמור בקירור.
** לשים לב שאת הלאבנה כל הזמן מכסה שמן זית. אם אכלתם והתרוקן אז להוסיף.
** במקרר השמן הזית מתקשה, למי שזה מפריע יכול להוציא את הלאבנה מהמקרר קצת זמן לפני השימוש.
תהנו ☺