גבינת מנורי

גבינת מנורי צרובה על מטבוחה ביתית

מתכון בשיתוף פעולה עם מעדניית באשר גבינות


מצרכים:

  • 150 גרם גבינת מנורי חתוכה לאורך בעובי של 1 ס"מ
  • 3 קילו עגבניות לבישול קצוצות דק לסלט
  • 3 בצלים לבנים גדולים חתוכים לסלט
  • 6 שיני שום קצוצות
  • חופן צנוברים קלויים (קלייה ביתית ללא מלח(
  • 4 כפות שמן זית
  • כפית שטוחה מלח
  • כפית שטוחה פלפל
  • 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
  • חצי כפית כמון


אופן ההכנה:


מחממים שמן זית בסיר שטוח וגדול. מוסיפים את הבצל ולאחר השחמה קלה מוסיפים את השום והתבלינים. מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את העגבניות. מגיעים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומערבבים כל כמה דקות כדי שלא יידבק לתחתית הסיר. מבשלים עד שהכמות מצטמצמת לחצי ומכבים את האש.
לפני ההגשה מחממים טוב טוב מחבת פסים ומטגנים את הגבינת מנורי כ-2-3 דק' מכל צד או עד שמקבלת פסים יפים.
בצלחת הגשה עמוקה מניחים את המטבוחה במרכז (5-6 כפות גדושות) מעל מסדרים את המנורי, מפזרים צנוברים, נענע ומזליפים מעט שמן זית.
מומלץ לסחוט מעט לימון בזמן ההגשה.

טיפ:
*כשהמטבוחה מתקררת ניתן להעביר לקופסאות קטנות ולהקפיא.
*ניתן לטחון בבלנדר מוט ונקבל רסק עגבניות שישמש אותנו לרטוב פסטה, לפיצה ועוד…

בתאבון ☺

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה