סינייה בשר

סינייה בשר בקר וכבש


ל-2 תבניות


מצרכים:

  • 2 תבניות סינייה עגולות קוטר 22
  • 800 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם בשר כבש טחון
  • חצי כוס נענע קצוצה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס צנובר קלוי על מחבת ללא מלח
  • 2 בצל לבן קצוץ ומטוגן
  • חצי כפית פלפל
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית כמון
  • רבע כפית בהרט
  • 150 מ"ל טחינה גולמית

אופן ההכנה:


מכינים בקערה 150 מ"ל טחינה גולמית עם 250 מ"ל מים, מעט מלח ומעט פלפל מערבבים טוב טוב. המרקם שנרצה להגיע אליו הוא של חלב. במידת הצורך אפשר לתקן עם טחינה או מים עד שנקבל את המרקם הרצוי.
בקערה גדולה מערבבים טוב את כל המרכיבים עם הידיים ומחלקים את הבשר ל2 תבניות.
משטחים לעובי אחיד ובעזרת סכין יוצרים חריצים בצורת שתי וערב אלכסוני.
בוזקים את הטחינה מעל הבשר ב2 התבניות ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות למשך כ-7 דקות או עד שהטחינה מוקרמת ומעט מקבל צבע.
לפני ההגשה לפזר פטרוזיליה קצוצה, צנוברים ומעט סומק.

בתאבון

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה