עכוב עטוף בקבב

עכוב עטוף בקבב


*עכוב הוא צמח קוצני, בעל טעם ייחודי מאוד שמגיע אלינו בין חודש פברואר – לאפריל.
שווה ממש לנצל את התקופה הקצרה שלו ☺

מצרכים לקבב:

  • 20 יחידות עכוב נקי מקוצים ושטוף היטב
  • 800 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם בשר כבש טחון
  • חצי כוס נענע קצוצה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס צנובר קלוי על מחבת ללא מלח
  • 2 בצל לבן קצוץ ומטוגן
  • חצי כפית פלפל
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית כמון
  • רבע כפית בהרט

מצרכים לרוטב:


10- 12 עגבניות לבישול
3 שיני שום קצוצות
חצי כפית פפריקה אדומה מתוקה / חריפה (לפי הטעם)
מלח
פלפל
שמן זית
רוטב אופן ההכנה:
בסיר שטוח עם מעט שמן זית, מוסיפים את השום ומיד את העגבניות והתבלינים. מוסיפים כוס מים ומבשלים במשך כחצי שעה.

קבב אופן ההכנה:


מערבבים טוב טוב את כל המרכיבים ויוצרים 20 קבבים.
לוקחים קבב ועוטפים את הגבעול של העכוב בחלק התחתון שלו וממשיכים בפעולה עם כל הקבבים. לאחר מכן צורבים קלות על מחבת פסים חמה מכל הצדדים ומכניסים לסיר עם הרוטב שהכנו מסודרים אחד ליד השני. מוסיפים כוס מים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל150 מעלות למשך שעה – שעה וחצי.

בתאבון ☺

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה