בשר גולש

תבשיל בשר גולש


ל- 6 מנות


מצרכים:

  • 1 קילו וחצי בשר לגולש (שריר) חתוך לקוביות יפות 3/3
  • 2 מקלות סלרי חתוך דק
  • 1 שורש סלרי/ שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
  • 3 גזרים חתוכים לעיגולים עבים
  • 1 בצל לבן גדול חתוך גס
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים גס
  • 2 גבעולים בצל ירוק חתוך גס
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
  • 5 שיני שום קצוצות גס
  • כפית שטוחה מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף פפריקה אדומה מתוקה
  • כפית שטוחה פפריקה חריפה (לא חובה)
  • חצי כפית כמון
  • 2 כוסות יין אדום (לא חובה)
  • מים
  • שמן זית


אופן ההכנה:


בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מכניסים את הבשר ומבשלים עם הבצל עד שהבשר סגור מכל הכיוונים.
מוסיפים לסיר את כל הירקות והשום ומערבבים למשך כ2-3 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את התבלינים ומערבבים למשך כדקה.
מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה.
מוסיפים מים עד כמעט לכיסוי מלא של המרכיבים (להשאיר ס"מ ללא מים)
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית למשך כשעתיים או בתנור על חום של 150 מעלות למשך שעתיים- שלוש.

הצעת הגשה: בצלחת עמוקה על אורז לבן ☺

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
דילוג לתוכן