תבשיל בשר בקר עם פול ושקדים ירוקים
מצרכים:
- קילו וחצי בשר בקר לקדרה חתוך לקוביות גסות
- חצי קילו פול ירוק טרי עם התרמיל
- 300 גרם שקדים ירוקים לחרוץ בצד אחד
- 2 בצלים לבנים גדולים חתוכים גס ומטוגנים
- חופן גדול של נענע קצוצה
- כף שורש ג'ינג'ר מגורד
- 5 שיני שום
- כפית שטוחה כמון
- כפית שטוחה מלח
- כפית שטוחה פלפל שחור
- שמן זית
- מים
אופן ההכנה:
מחממים סיר שטוח (סוטאז) מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.
מכניסים לסיר את הבשר וצורבים אותו מכל הכיוונים.
מוסיפים שום, פול ושקדים ירוקים. מערבבים כדקה, מוסיפים את התבלינים והנענע ומערבבים שוב.
ממלאים מים כמעט עד סוף התבשיל (להשאיר 1 ס"מ)
מביאים לרתיחה מכסים ומעבירים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות למשך כשעתיים וחצי – שלוש.
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
בתאבון ☺