עוף עם ירקות בתנור
4 מנות
מצרכים:
- 4 כרעיים עוף
- 3 תפוחי אדמה עם קליפה חתוכים גס
- 3 קישואים חתוכים לעיגולים עבים
- 3 גזרים חתוכים לעיגולים עבים
- 2 בטטות עם קליפה חתוכות לעיגולים עבים
- 2 עגבניות חתוכות גס
- 1 בצל לבן חתוך גס
- 3 שיני שום פרוסות
- 2 גבעולי בצל ירוקים חתוכים גס
- שמן זית
- כף עלי אזוב(זעתר) טריים
- 1 כפית שורש כורכום מגורד
- 1 כפית מלח גס
- חצי כפית פלפל שחר
- חצי כפית כמון
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה(לא חובה, לפי הטעם)
- חצי כוס מים

אופן ההכנה :
בקערה גדולה מכניסים את כל המרכיבים כולל התבלינים.
בוזקים שמן זית בנדיבות ומערבבים טוב טוב עד שהרוטב עוטף את כל המרכיבים.
מעבירים לתבנית גדולה ומסדרים את הכרעיים של העוף שהעור פונה כלפי מעלה.
מעל שופכים חצי כוס מים ומפזרים את העלי אזוב. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך שעה.
לאחר מכן מורידים את הנייר כסף ומחזירים לתנור על החום הכי גבוה לעוד כ10-15 דק' עד שמשחים מלמעלה ורוב הנוזלים התאדו.
מומלץ להגיש על אורז לבן.
בתאבון ☺