בורקס בשר מקמח כוסמין מלא
בערך 14 – 15 בורקסים
מצרכים לבצק:
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- חצי כפית מלח הימלאיה
- 1/3 כוס שמן זית
- חצי כוס מים פושרים חמימים
מצרכים למילוי:
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל לבן חתוך לסלט מטוגן עד להזהבה
- 2 כפות צנובר קלוי
- חצי כפית מלח
- 2 קורט פלפל
- חצי כפית כמון
- חצי כפית סומק
מצרכים נוספים:
- שומשום ( עדיף מלא, לא חובה)
- מים בקערה קטנה
אופן הכנת המילוי:
אחרי טיגון הבצל מוסיפים את התבלינים, מערבבים מעט ומוסיפים את הבשר. בעזרת מזלג מפוררים אותו מוסיפים את הצנוברים ומערבבים עד שהבשר מוכן ומשנה מעט את צבעו. מניחים בצד שיתקרר.
אופן הכנת הבצק:
מערבבים את כל המרכיבים עד שנוצר עיגול בצק אחיד ומכניסים למקרר ל10 דק'. לאחר מכן מרדדים את הבצק דק ככל הניתן ויוצרים עיגולים שטוחים בקוטר 12 ס"מ. מניחים כף מהבשר באמצע של כל עיגול. מקפלים צד אחד מעל הצד השני שמולו, כך שנוצרת לנו צורה של חצי עיגול, מהדקים ובעזרת מזלג יוצרים פסים. לוקחים קערה קטנה עם מים ובעזרת מברשת מרטיבים מעט את הבורקסים ומפזרים מעל שומשום.
מסדרים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כרבע שעה או עד שמשחים מעט.
בתאבון…