שוקיים עם דבש ודלעת בתנור

שוקיים עם דבש ודלעת בתנור 

שיתוף פעולה עם חברת "עוף טוב״ יצר יום מקסים של בישולים במטבח לצד מתכונים עם חומרי גלם משובחים מאת חברת ״עוף טוב״ שפשוט יעשו אותך רעב…

מצרכים:

  • 8 שוקיים
  • 1 דלורית בינוניות חתוכה גס עם הקליפה
  • 1 דלעת ערמונים חתוך גס עם קליפה
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • 3 גבעולים של בצל ירוק חתוכים גס
  • 4 שיני שום 

מצרכים לרוטב:

  • חצי כוס דבש נוזלי
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות מים
  • 2 כפות עלי אזוב טריים או מיובשים 
  • כפית סומק
  • חצי כפית פלפל שחור 
  • כפית מלח גס
  • כפית כורכום טרי מגורד או יבש

אופן ההכנה:

בקערה קטנה מערבבים ביחד את כל המצרכים לרוטב עד למרקם אחיד. בקערת ערבוב גדולה מניחים את כל המצרכים ושופכים מעל את כל הרוטב. בעזרת הידיים מערבבים טוב את הרוטב עם השוקיים והדלעות. מסדרים ומשטחים בתבנית עם נייר אפייה ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש על220 מעלות למשך כשעה.  לאחר מכן מוציאים ומורידים את הנייר כסף. מגבירים את חום התנור ל250 מעלות ומכניסים עד להשחמה יפה. 

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה

    דילוג לתוכן