פרגית עם תאנים וסילאן
מצרכים:
- 8 יח' פרגית נקייה עם העור
- 8 תאנים חצויות באמצע
- 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
- 10 יח' עגבניות שרי חצויות לאורכן
- 2 פלפלים חריפים חצויים לאורכם
מצרכים לרוטב:
- 1/3 כוס סילאן
- 2 כפות דבש חרובים – לא חובה
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות מים
- כף עלי אזוב טריים או מיובשים
- חצי כפית פפריקה אדומה מתוקה
- חצי כפית סומק
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית מלח גס
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים יחד את כל המרכיבים של הרוטב ומכניסים את הפרגיות. מערבבים טוב ומניחים למשך כחצי שעה – שעה. לאחר מכן צורבים את הפרגיות על מחבת פסים כדקה מכל צד על אש גבוה. בתבנית גדולה ושטוחה עם נייר אפייה מסדרים את הפרגיות וביניהם משבצים את התאנים, בצלים, עגבניות ופלפלים חריפים. את מה שנותר לנו מהרוטב שופכים מעל הכל. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך כשעה. מוציאים ומורידים את הנייר כסף ומחזירים לתנור על חום של 250 מעלות עד להשחמה יפה.