תבשיל שעועית לימה ועגבניות‎

מצרכים:

  • חצי קילו שעועית לימה מושרת למשך לילה 
  • 5 עגבניות קצוצות כמו לסלט 
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ כמו לסלט
  • כף פפריקה אדומה מתוקה 
  • כפית סומק (לא חובה)
  • חצי כפית מלח 
  • חצי כפית פלפל שחור 
  • מים

אופן ההכנה: 

בפיירקס או בכלי שמתאים לתנור (10 ס"מ גובה לפחות) מערבבים את כל המצרכים בכלי ומכסים במים. סוגרים היטב עם מכסה או נייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות לחצי שעה הראשונה. לאחר מכן מורידים ל140 מעלות למשך כ4-5 שעות. 

** לאחר שעתיים לבדוק שלא חסרים מי. במידה וכן מכסים שוב במים.

לפני ההגשה מורידים את הנייר כסף, מעלים את המעלות ל250 להשחמה קלה. 

מגישים עם שמן זית מעל, בתאבון ☺

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
דילוג לתוכן