רוטב בולונז מושלם
מצרכים:
- קילו בשר בקר טחון
- 10 עגבניות בשלות חתוכות לסלט
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 בצל לבן גדול חתוך לסלט
- 2 גבעולים בצל ירוק חתוך דק
- 2 גבעולי סלרי חתוך דק (לא חובה)
- כף פפריקה אדומה מתוקה
- חצי כפית כמון
- כפית סומק
- כפית שטוחה מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- פלפל חריף קצוצץ למי שאוהב פיקנטי


אופן ההכנה:
בסיר סוטאג' מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמשחים קלות. מוסיפים שום כמון וחצי מכמות הפלפל והמלח, מערבבים ומוסיפים את הבשר. בעזרת מזלג מפוררים את הבשר ומערבבים וחוזרים על הפעולה עד שהבשר מקבל צבע כהה יותר.
מכבים את האש מעבירים את הבשר לקערה. בסיר שהשתמשנו בבשר מחממים שמן זית, סלרי, בצל ירוק ולאחר דקה מוסיפים את יתר התבלינים, מערבבים קל ומוסיפים את העגבניות. מערבבים, מוסיפים 250 מ"ל מים, מערבבים ומכסים למשך כ- 20 דק' עד שהעגבניות הופכות לרוטב סמיך יחסית. בשלב זה נוסיף את הבשר, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעה או בתנור עם המכסה על חום של 130 מעלות למשך כשעה (אפשר גם יותר).


הצעת הגשה:
להגיש עם פסטה, אורז או פירה וניתן לפזר פרמז'ן מעל.

** במידה ונשאר לכם בולונז, ניתן לחלק לקופסאות ולהקפיא. מומלץ להפשיר לאחר מכן בסיר עם מעט מים.