מרציפן ביתי בריא וטעים
מצרכים:
- 120-130 גרם שקדים טחונים
- 2.5 כפות מייפל טבעי / 3 תמרים קטנים
- חצי כף מים
- קצת פחות מ- 1/2 כף מיץ לימון
- 2-3 טיפות מי נרולי/ מי ורדים
- 2 קורט גרידת לימון

אופן ההכנה:
טוחנים את השקדים במעבד מזון/ מטחנת תבלינים עד קבלת מרקם אחיד של קמח שקדים.
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים הכל יחד במעבד מזון או ידני עד שהכל מתאחד ואפשר לעבוד איתו ממש כמו בצק.
במידה והוא דביק, להוסיף בהדרגה מעט קמח שקדים עד שהדביקות נעלמת וניתן לצור כדור בצק.
יוצרים גליל בעובי ובאורך הרצוי, אפשר לגלגל גם לכדורים קטנים.
לשמור בקירור ☺
הצעת הגשה:
לטחון פיסטוקים לאבקה ולכסות / לגלגל את המרציפן בפיסטוק הטחון.