מרציפן ביתי

מרציפן ביתי בריא וטעים

מצרכים:

  • 120-130 גרם שקדים טחונים
  • 2-2.5 כפות מייפל טבעי (תלוי במתיקות הרצוייה)
  • חצי כף מים
  • קצת פחות מ- 1/4 כפית מיץ מלימון
  • 2-3 טיפות מי נרולי/ מי ורדים
  • קורט גרידת לימון

אופן ההכנה:


טוחנים את השקדים במעבד מזון/ מטחנת תבלינים עד קבלת מרקם אחיד של קמח שקדים.
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים הכל יחד במעבד מזון או ידני עד שהכל מתאחד ואפשר לעבוד איתו ממש כמו בצק.
במידה והוא דביק, להוסיף בהדרגה מעט קמח שקדים עד שהדביקות נעלמת וניתן לצור כדור בצק.
יוצרים גליל בעובי ובאורך הרצוי, אפשר לחתוך לחתיכות קטנות מראש או בכל פעם לחתוך חתיכה ולנשנש.
לשמור בקירור ☺

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה