סקורדליה – ממרח שום ושקדים
מצרכים:
- 200 גרם שקדים עם הקליפה – לא קלויים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים אפויים בתנור (עטופים בנייר כסף – 200 מעלות)
- 2 שיני שום או 4 שיניים קונפי שום
- כפית מלח
- 2 קורט פלפל שחור
- שמן זית

אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את השקדים והשום דק.
מוסיפים את התפוחי אדמה שיצאו מהתנור ללא הקליפה, פלפל ומלח וממשיכים לטחון.
בהדרגה מתחילים להוסיף שמן זית עד למרקם יציב (משחתי)
הצעת הגשה:
מסדרים בצלחת, מזליפים מעל שמן זית ושקדים פרוסים קלויים (קלייה בייתית ללא מלח)