אוזני המן מטריפות!
טבעוניות ☺
מתכון ל-20 יח'
מצרכים לבצק:
- 1 כוס קמח כוסמין
- 25 גרם אגוזי מלך טחונים דק
- 2.5 כפות מייפל טבעי
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות רסק תפוחים
- גרידת לימון מחצי לימון
מצרכים למלית פרג תמרים אגוזי מלך:
- 100 גרם ממרח תמרים (בוואקום)
- 50 גרם פרג טרי טחון
- 25 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
- 40-50 מ"ל חלב שקדים (להוסיף בהדרגה עד למרקם רצוי של ממרח יציב)
מצרכים למלית שוקולד תמרים ואגוזי לוז/ אגוזי מלך:
- 100 גרם ממרח תמרים (בוואקום)
- 2.5 כפות קקאו נא
- 25 גרם אגוזי לוז/ אגוזי מלך קצוצים גס
- 40-50 מ"ל חלב שקדים (להוסיף בהדרגה עד למרקם רצוי של ממרח יציב)
אופן הכנת המלית:
בקערה ומערבבים ולשים ידני את כל המצרכים ביחד טוב טוב עד למרקם אחיד. אפשר להשתמש במעבד מזון.
*את החלב שקדים להוסיף בהדרגה עד שמגיעים לממרח שנוח לעבוד אתו.
אופן הכנת הבצק:
בקערה או במעבד מזון מכניסים את הקמח כוסמין, אגוזי מלך הטחונים וגרידת לימון.
מעל מוסיפים שמן זית, מייפל ורסק תפוחים.
לשים עד שמתקבל כדור בצק אחיד שניתן לעבוד אתו ואם יש צורך מוסיפים כף קמח כוסמין. (הכדור בצק צריך לצאת קצת שומני)
מכניסים את הבצק למקרר לכ15-20 דק' בזמן שמכינים את המלית.
כשהמלית מוכנה מרדדים את הבצק על משטח לעובי של קצת פחות מ1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ ומניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול. סוגרים למשולש עם פתח למעלה ומהדקים בשלושת הפינות.
מסדרים על מגש עם נייר אפייה במרווחים קטנים ומכניסים לתנור שחומם מראש על כ180 מעלות (לא על טורבו) ל13-15 דק'. להוציא כשהבצק מוכן, אבל עדיין מעט רך.
להניח להתקרר ו… בתאבון ☺
טיפים:
** למי שאין חלב שקדים, ניתן להכין עם ממרח שקדים – כפית גדושה של ממרח שקדים לערבב טוב עם 50 מ"ל מים.
** למי שאין רסק תפוחים, ניתן לקחת חצי תפוח, לקלף ולטחון אותו לרסק במטחנה/ מעבד מזון.