מסבחה עדשים שחורות
מצרכים:
- 200 גר' עדשים שחורות שטופות
- 600 מ"ל מים
- 1 בצל לבן בינוני קצוץ
- 1 בצל סגול בינוני קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 1 עגבנייה קצוצה
- 2 כפות מיץ מלימון
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
מטגנים בצל לבן בסיר עם שמן זית עד להשחמה קלה.
מוסיפים את השום והעדשים, מתבלים במעט פלפל שחור, מערבבים ומוסיפים את המים.
מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה.
לאחר כרבע שעה, טועמים שהעדשים רכות ובמידה וכן מתבלים במלח, מערבבים ומכבים את האש.
*כשמבשלים את העדשים נשארים נוזלים בסיר, המים לא מצטמצמים לחלוטין ונשתמש בהם בזמן ההגשה.
הצעת הגשה:
לקערה עמוקה יוצקים 2 מצקות מהתבשיל עדשים כולל הנוזלים מהסיר, מוסיפים טחינה, מיץ מלימון ומלח פלפל לפי הצורך.
מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה עמוקה. מעל מניחים את העגבנייה הקצוצה, בצל סגול, פטרוזיליה ומזליפים שמן זית.
בתאבון ☺