ממרח עדשים

ממרח עדשים אדומות/כתומות

מצרכים:

  • 1 כוס עדשים אדומות/כתומות
  • 2 כוסות מים
  • 1-2 שן שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 קורט מלח
  • 2 קורט פלפל
  • 2 קורט כמון
  • לימון לפי הטעם

אופן ההכנה:

אחרי ששטפנו טוב את העדשים, מכניסים לסיר עם השיני השום ו2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה ל15-20 דק'.
בסיום הבישול בעזרת בלנדר מוט טוחנים את העדשים ומוסיפים שמן זית, תבלינים ולימון לפי הטעם.
המרקם של הממרח צריך להיות כמו של חומוס. אם הוא סמיך מדי אפשר להוסיף טיפ טיפה מים בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.

** אפשר לטחון את הממרח גם במעבד מזון למי שאין בלנדר מוט.

הצעת הגשה:

למרוח בסנדוויץ' עם בצל סגול, עגבנייה, חריף ושמן זית מעל.
או
לסדר בצלחת עמוקה ומעל בצל סגול, עגבנייה, חריף והרבה שמן זית.

תהנו ☺

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה