סינייה קבב טלה

המתכון שלנו ל-

סינייה קבב טלה

סינייה קבב טלה
ל-2 תבניות

מצרכים:

  • 2 תבניות סינייה עגולות קוטר 22
  • 1 קילו בשר טלה טחון
  • 100 גרם שומן כבש טחון (לא חובה)
  • 2 חצילים חתוכים לעיגולים ואפויים בתנור עד להשחמה
  • 2 בצלים חתוכים דק לסלט מטוגנים
  • 3 עגבניות טריות חתוכות לרבעים
  • חצי כוס נענע קצוצה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס צנובר קלוי על מחבת ללא מלח
  • חצי כפית פלפל
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית כמון
  • רבע כפית בהרט
  • 150 מ"ל טחינה גולמית

אופן ההכנה:


מכינים בקערה 250 מ"ל טחינה גולמית עם 350 מ"ל מים, מעט מלח ומעט פלפל מערבבים טוב טוב. המרקם שנרצה להגיע אליו הוא של חלב. במידת הצורך אפשר לתקן עם טחינה או מים עד שנקבל את המרקם הרצוי.
בקערה גדולה מערבבים טוב את כל הבשר, התבלינים, עשבי תיבול ובצל מטוגן ויוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ונותנים לחיצה קטנה כדי להשטיח אותם.
מסדרים בתבניות שכבה של חצילים מעל מניחים את הקציצות ומפזרים את העגבניות בין הקציצות.
בוזקים את הטחינה מעל הבשר ב2 התבניות, ככה שהטחינה מגיעה לחצי מגובה הקציצה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך כ 8-10 דקות. לאחר מכן מעלים את הטמפרטורה למקסימום ונותנים צריבה קלה מלמעלה כ4-5 דק'.

לפני ההגשה לפזר פטרוזיליה קצוצה, צנוברים ומעט סומק.

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן