קציצות בקר ברוטב עגבניות

קציצות בקר עם ירקות ברוטב עגבניות


מצרכים לקציצות:

  • קילו בשר בקר טחון
  • 1 בצל לבן גדול חתוך דק לסלט ומטוגן
  • 1 תפוח אדמה מגורד
  • חופן יפה של נענע קצוצה
  • חופן יפה של פטרוזיליה קצוצה
  • חופן צנוברים קלויים
  • חצי כפית כמון
  • 2 קורט סומק
  • חצי כפית מלח
  • 3 קורט פלפל שחור
  • 2 קורט פפריקה אדומה מתוקה

מצרכים לרוטב ולירקות:

  • זוקיני חתוך לעיגולים עבים
  • 2 פלפלים ירוקים חתוך לריבעים גסים
  • 2 גזרים מקולפים חתוכים לעיגולים עבים
  • 2 תפוחי אדמה עם קליפה חתוכים לריבועים עבים
  • 2 שומר חתוך לפרוסות
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 8 עגבניות לבישול קצוצות לסלט
  • כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כמון

אופן ההכנה של הרוטב:


בסיר שטוח ורחב (סוטאז) מחממים שמן זית, מוסיפים את השום הקצוץ, לאחר מספר שניות מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומערבבים כדקה. מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
מכניסים את שאר הירקות לרוטב ומכסים במים עד לכיסוי הירקות (לא עד קצה הסיר)
אופן ההכנה של הקציצות:
מערבבים ביחד את כל המרכיבים ולשים טוב עד למרקם אחיד.
יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומכניסים לתוך הרוטב שהכנו, שהקציצות מכוסות לגמרי ברוטב.
מחממים על אש בינונית למשך 20 דקות ולאחר מכן מעבירים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות לשעה – שעה וחצי.
בסוף זמן הבישול ניתן להוריד את המכסה ולבשל כ10-15 דק' בחום של 250 מעלות עד להשחמה קלה מלמעלה וצמצום הרוטב.

** ממולץ להגיש על אורז לבן / פסטה

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה