חורשט – גורמה סבזי
מצרכים:
- 2 בצלים לבנים גדולים
- 2 צרורות פטרוזיליה
- 2 צרורות כוסברה(לא חובה למי שלא אוהב)
- 2 צרורות נענע
- מקלות סלרי – חבילה
- מיץ מלימון טרי 1
- 10 שיני שום
- 1.5 קילו בשר שריר(חתוך לקוביות קטנות- מיועד לקדרה)
- 1 לימון פרסי
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- כפית חוואיג' למרק
- 1/2 כפית כמון
- מים
- סיר שטוח גדול + מכסה המותאם לתנור
אופן ההכנה:
חותכים בצל לקוביות קטנות, מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את קוביות הבשר על אש גבוה.
כשהבשר נסגר, מוסיפים את עשבי התיבול קצוצים דק ולאחר שטיפה.
מערבבים, מוסיפים את כל התבלינים ומשאירים לעוד 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים מים עד שכל התבשיל מכוסה. מביאים לרתיחה ומכניסים לתנור שחומם מראש על כ150 מעלות לחצי שעה ולאחר מכן מורידים ל100 מעלות לעוד 3 שעות.
הבית יתמלא בריחות מדהימים!
מומלץ להגיש על אורז לבן…
בתאבון, ארז