חמין של שבת
כמות לסיר של 10 ליטר
מצרכים:
- 250 גרם שעועית לבנה מושרית ללילה
- 250 גרם שעועית אדומה מושרית ללילה
- 200 גרם גרגירי חומוס מושרים ללילה
- 250 גרם חיטה מושרית 6 שעות לפני הבישול
- 250 גרם גריסי פנינה מושרים חצי שעה לפני הבישול
- 7 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחצי
- 3 בטטות קטנות שלמות עם קליפה
- 4 יחידות ארטישוק ירושלמי(לא חובה)
- 2 עגבניות קצוצות
- 2 בצלים לבנים קצוצים
- 2 גבעולים של בצל ירוק חתוכים גס
- 3 שיני שום
- 2 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות גדולות
- 3 חתיכות זנב (לא חובה)
- ביצים (לפי הכמות שבא לכם)
- כף דבש
- 2 כפות שטוחות פפריקה אדומה
- כפית שטוחה בהרט(מומלץ ללא קינמון)
- כף מלח
- כף שטוחה פלפל
אופן ההכנה:
** לפני שמתחילים, חשוב להשאיר בסיום מקום בסיר של לפחות 4 ס"מ כדי שלא יגלוש
בסיר חמין מטגנים את הבצל הלבן עד להשחמה קלה ומנמיכים את האש.
נתחיל להרכיב את החמין…
מפזרים בתוך הסיר חופן מכל קטנייה(חומוס, שעועית) ומגריסי הפנינה והחיטה. מעליהם חצי מכמות העגבניות והשום.
מעל מניחים את כל הבטטות, חצי מכמות הבשר וחצי מכמות תפוחי האדמה.
שוב מעל מפזרים חופן מכל קטנייה, גריסי פנינה, חיטה ומה שנשאר מהעגבניות והשום.
עכשיו מוסיפים את כל מה שנשאר מהבשר, תפוחי אדמה, קטניות, גריסי פנינה והחיטה ובעדינות יוצרים גומות קטנות ומניחים את הביצים.
בקערה מכניסים את כל התבלינים והדבש, מוסיפים 2 כוסות מים חמים ומערבבים עד למרקם אחיד ושופכים לתוך הסיר.
מוסיפים מים עד לכיסוי של כל המרכיבים (הביצים יכולות להיות בתוך המים רק בחלקן)
מגבירים את האש, מכסים ומביאים את הסיר לרתיחה.
לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות ואחרי כ10 דק' מנמיכים ל100 מעלות למשך לילה.
[smartslider3 slider=14]
במידה והריח מעיר אתכם בלילה, תפרגנו לחמין בעוד כוס מים, בתאבון ☺