קציצות עוף עם ירקות ברוטב לימוני
שלב 1 – הכנת הקציצות
מצרכים:
- 1 קילו בשר עוף טחון
- 2 ביצים
- 2 בצלים גדולים מטוגנים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)
- מלח
- פלפל
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כוס קמח
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים ביחד ויוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.

מצרכים נוספים:
- 2 שומר פרוס לרצועות דקות
- 3 קישואים חתוכים לעיגולים עבים
- 1 כוס אפונה
- 1 כרישה חתוכה לעיגולים עבים
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 1 בצל לבן חתוך גס
- 1 שורש סלרי חתוך גס
- חופן עלי תרד
- 6 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/2 כפית חוואיג' למרק
- 1 כפית שטוחה של כורכום(ניתן לגרד כורכום טרי)
- מלח פלפל
- שמן זית
אופן הכנת התבשיל:
בסיר גדול ושטוח (כמו בתמונות) מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים בצל ירוק, כרישה ולאחר כדקה את השום.
בשלב זה מוסיפים את יתר המרכיבים ואת התבלינים ומערבבים כ2-3 דקות עד לצריבה קלה של הירקות.
מוזגים כ1 ליטר מים לתוך הסיר ומניחים בעדינות את הקציצות בין הירקות ומוסיפים מים עד לכיסוי של הקציצות והירקות.
מביאים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה לשעה וחצי בישול או לתנור בחום של 120 מעלות למשך שעתיים.
מומלץ להגיש עם אורז ☺