פלפלים ממולאים

סיר פלפלים ממולאים מכל הבא ליד ☺ בשרי/ טבעוני

רכיבים:

  • 7 פלפלים בינוניים – מרוקנים (לשמור את החלק העליון ולהניח מעל הפלפל בזמן הבישול)
  • 6 קישואים בינוניים – מרוקנים
  • 2 עגבניות בינוניות למילוי – מרוקנות
  • 3 עגבניות בשלות לרוטב
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל קצוץ דק מטוגן
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כוס אורז עגול
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • כפית שטוחה כמון
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • חצי כוס פטרוזיליה
  • חצי כוס נענע
  • חופן צנוברים

אופן ההכנה:

רוטב:

מחממים סיר שטוח ועמוק (סוטאז) עם 2 כפות שמן זית. מוסיפים שום קצוץ, 6 עגבניות שקצצנו דק דק, קורט מלח, קורט פלפל וכוס מים. מכסים את הסיר מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

למלית:

מערבבים טוב עם הידיים את האורז עם הבשר, הצנוברים, התבלינים והעשבי תיבול.
ממלאים בעדינות את הירקות עד 3/4 גובה, לא לדחוס חזק.
מניחים בסיר בצורה שהפתח כלפי מעלה והירקות צמודים כך שיחזיקו אחד את השני.
במידה ובסוף נותר חלל קטן ריק בסיר, ניתן להוסיף תפוח אדמה או עגבנייה שיעזרו לירקות להישאר יציבים. מוסיפים מים בגובה 2 ס"מ מעל הממולאים ומכסים. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה ומבשלים כשעה.
*ניתן להכין מנה טבעונית – במקום הבשר, נכין מלית מכוס וחצי אורז
*אפשרויות למילוי: קישואים, פלפל, עגבנייה, בצל, חציל בלאדי, בעונה: קרע ועוד

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה