פסטה ביתית

פסטה ביתית מקמח כוסמין מלא


מתכון ל4-5 מנות


מצרכים:

  • 300 גרם קמח כוסמין מלא
  • 3 ביצים
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח


אופן ההכנה:


מערבבים את המצרכים ביחד בקערה או במעבד מזון מוציאים וממשיכים ללוש את הבצק עד למרקם אחיד.
מחלקים ל3-4 עיגולים, משטחים בעזרת הידיים עד שהבצק עובר במכונת הפסטה בפתח הכי עבה.
מתחילים להעביר את הבצק במכונה בפתח העבה ומורידים בהדרגה את עובי הבצק, עד שהגענו לפתח הכי דק.
*לזכור לקמח מעט כאת הבצק לפני כל מעבר במכונה.
לאחר מכן מעבירים לחלק שמחלק את הבצק לפסטה בעובי הרצוי.
מקמחים מעט את הפסטה שיצרנו ומבשלים עד להתרככות במים רותחים, מסננים ומערבבים עם הרוטב.
במידה ורוצים להגדיל כמויות:
על כל 100 גרם קמח להוסיף ביצה (500 גרם קמח = 5 ביצים) ובהתאם להוסיף גם מעט שמן זית ומעט מלח.
** ניתן להקפיא ולהוציא כחצי שעה לפני הבישול.

10 מחשבות על “פסטה ביתית”

    1. ארז גולקו

      שלום גילה, אפשר עם מערוך, ואפילו מומלץ להניח את הפסטה בין 2 דפי אפייה ולרדד עם המערוך!
      שיהיה בתאבון 😊

  1. עשיתי את הפסטה לפי ההוראות ויצאה לי קצת דביקה.
    כלומר יצאה מצוינת והספגטי יצא טוב וכשהנחתי בצד כדי לעשות עוד נגלה הם נדבקו אחד לשני.
    מה יכולה להיות הסיבה? תודה

    1. היי, מה שלומך? 😊 הפסטה נדבקה אחרי הבישול?
      במידה וכן עדיף פסטה טרייה להוציא ישירות לתוך רוטב ולערבב מעט. ככה היא בטוח לא נדבקת. ערב מקסים

    1. היי גל, ניתן לחלק למנות לפי משקל ולהקפיא בקופסאות. אין צורך להפשיר. שרוצים לבשל את הפסטה, פשוט מרתיחים מים בסיר – זורקים פנימה ומערבבים מעט.
      בהצלחה ושיהיה בתאבון 😊

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
דילוג לתוכן