פסטה ביתית

פסטה ביתית מקמח כוסמין מלא


מתכון ל4-5 מנות


מצרכים:

  • 300 גרם קמח כוסמין מלא
  • 3 ביצים
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח


אופן ההכנה:


מערבבים את המצרכים ביחד בקערה או במעבד מזון מוציאים וממשיכים ללוש את הבצק עד למרקם אחיד.
מחלקים ל3-4 עיגולים, משטחים בעזרת הידיים עד שהבצק עובר במכונת הפסטה בפתח הכי עבה.
מתחילים להעביר את הבצק במכונה בפתח העבה ומורידים בהדרגה את עובי הבצק, עד שהגענו לפתח הכי דק.
*לזכור לקמח מעט כאת הבצק לפני כל מעבר במכונה.
לאחר מכן מעבירים לחלק שמחלק את הבצק לפסטה בעובי הרצוי.
מקמחים מעט את הפסטה שיצרנו ומבשלים עד להתרככות במים רותחים, מסננים ומערבבים עם הרוטב.
במידה ורוצים להגדיל כמויות:
על כל 100 גרם קמח להוסיף ביצה (500 גרם קמח = 5 ביצים) ובהתאם להוסיף גם מעט שמן זית ומעט מלח.
** ניתן להקפיא ולהוציא כחצי שעה לפני הבישול.

אולי יעניין אותך

2 תגובות

  • Reply
    גילה
    מרץ 17, 2020 at 6:15 pm

    היי 🙂
    אפשרי לרדד עם מערוך? אין לי מכונת רידוד של פסטה 🙁

    • Reply
      ארז גולקו
      מרץ 18, 2020 at 12:16 pm

      שלום גילה, אפשר עם מערוך, ואפילו מומלץ להניח את הפסטה בין 2 דפי אפייה ולרדד עם המערוך!
      שיהיה בתאבון 😊

להשאיר תגובה

דילוג לתוכן