אזני המן

אזני המן מתכון

מצרכים לבצק: 

  • 300 גרם חמאה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • רבע כפית מלח 
  • 440 גרם קמח 
  • 4 חלמונים 
  • כף מים (אם יש צורך)
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

מצרכים למלית: 

  • 400 גרם שוקולד מריר 70% קקאו
  • 120 גרם שמנת מתוקה 
  • 100 גרם ממרח נוטלה/ מחית אגוזי לוז/ נוגט 
  • חצי כפית מלח 
  • 20 גרם חמאה 
  • ביצה

הוראות הכנה: 

  • במיקסר עם וו גיטרה שמים את כל המרכיבים מלבד החלמונים, המים והשוקולד. 
  • מערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית. 
  • במקביל קוצצים יחסית דק שוקולד. ניתן לקצוץ גם במעבד מזון.
  • מוסיפים חלמונים ושוקולד ומערבבים עד שנוצר בצק. אם יש צורך מוסיפים כף מים. 
  • משטחים לצורת דיסק ומקררים כשעה במקרר. 

הוראות הכנה למלית:

  • מחממים את כל המרכיבים חוץ מביצה על בן מארי או בפולסים במיקרו
  • עד שמתקבלת תערובת חלקה. 
  • מוסיפים ביצה ומקררים על מנת שיתייצב מעט. 
  • ממשיכים עם הבצק: מרדדים לעובי של 2 מ״מ וקורצים עיגולים.
  • אני אוהבת לרדד על נייר אפיה כדי למנוע הדבקות זאת לא חובה. 
  • מניחים מעט מהמלית במרכז ומקפלים לצורת אוזן המן. 
  • מקפיאים לרבע שעה
  • אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ-18 דקות. 

מצננים ואוכלים. 

מתכון מאת נטע סוטו המדהימה שעובדת איתנו, איזה כיף שהיא חלק מהצוות שלנו. מוזמנים לפרגן ולהיכנס לדף האינסטגרם שלה
https://www.instagram.com/netasoto/

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה

    דילוג לתוכן