אזני המן מתכון
מצרכים לבצק:
- 300 גרם חמאה
- 100 גרם אבקת סוכר
- רבע כפית מלח
- 440 גרם קמח
- 4 חלמונים
- כף מים (אם יש צורך)
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ דק


מצרכים למלית:
- 400 גרם שוקולד מריר 70% קקאו
- 120 גרם שמנת מתוקה
- 100 גרם ממרח נוטלה/ מחית אגוזי לוז/ נוגט
- חצי כפית מלח
- 20 גרם חמאה
- ביצה


הוראות הכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה שמים את כל המרכיבים מלבד החלמונים, המים והשוקולד.
- מערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- במקביל קוצצים יחסית דק שוקולד. ניתן לקצוץ גם במעבד מזון.
- מוסיפים חלמונים ושוקולד ומערבבים עד שנוצר בצק. אם יש צורך מוסיפים כף מים.
- משטחים לצורת דיסק ומקררים כשעה במקרר.
הוראות הכנה למלית:
- מחממים את כל המרכיבים חוץ מביצה על בן מארי או בפולסים במיקרו
- עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים ביצה ומקררים על מנת שיתייצב מעט.
- ממשיכים עם הבצק: מרדדים לעובי של 2 מ״מ וקורצים עיגולים.
- אני אוהבת לרדד על נייר אפיה כדי למנוע הדבקות זאת לא חובה.
- מניחים מעט מהמלית במרכז ומקפלים לצורת אוזן המן.
- מקפיאים לרבע שעה
- אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ-18 דקות.
מצננים ואוכלים.

מתכון מאת נטע סוטו המדהימה שעובדת איתנו, איזה כיף שהיא חלק מהצוות שלנו. מוזמנים לפרגן ולהיכנס לדף האינסטגרם שלה
https://www.instagram.com/netasoto/