עוגיות חמאה שקדים

עוגיות חמאה שקדים

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 250 גרם קמח
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כפית מלח
  • חלמון
  • 100 גרם שקדים קצוצים גס
  • ביצה
  • סוכר דמררה

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה רכה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומערבלים עד שאחיד ומעט תפוח.
  2. מוסיפים חלמון ומערבבים עד שאחיד.
  3. מוסיפים קמח ושקדים, מערבבים עד שמקבל בצק.
  4. מחלקים את הבצק לשניים ומכל חתיכה יוצרים גליל בקוטר 4 ס״מ. ניתן להעזר בניילון נצמד על מנת לקבל צורה חלקה. מקפיאים.
  5. מחממים תנור ל160 מעלות.
  6. אחרי שהתייצב, מורחים בביצה ובסוכר דמררה, פורסים לדיסקיות בעובי 1.5- 2 ס״מ ומסדרים במרווחים על מגש עם נייר אפיה.
  7. אופים כרבע שעה, עד שהעוגיות מעט זהובות.
  8. מצננים ואוכלים. העוגיות נשמרות עד שבוע בכלי אטום.

הערות:

העוגיות נשמרות עד שבוע בכלי אטום.
ניתן להחליף את השקדים בכל תוספת שאוהבים ולהוסיף טעמים לעוגיה.
ניתן להכין גלילים של הבצק ולשמור במקפיא עד שרוצים לאפות.

מתכון מאת נטע סוטו המדהימה שעובדת איתנו, איזה כיף שהיא חלק מהצוות שלנו. מוזמנים לפרגן ולהיכנס לדף האינסטגרם שלה
https://www.instagram.com/netasoto/

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה

    דילוג לתוכן