פאבה – חומוס יווני
ל – 4 אנשים
מצרכים:
- 250 גרם אפונה צהובה יבשה
- 750 מ"ל מים
- 8 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן גדול חתוך גס
- 1 בצל סגול חתוך גס
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך דק
- 1 לימון חתוך לחצי
- חצי כפית מלח
- קורט פלפל
- 2 עגבניות חתוכות גס
- 3 שיני שום שלמות
אופן ההכנה:
מכניסים את האפונה עם המים, בצל לבן, 2 חצאי לימון, שום, מלח ופלפל לסיר בינוני.
מבשלים עד לרתיחה, מעבירים לאש קטנה לעוד כשעה או עד שכל הנוזלים הצטמצמו. במהלך הבישול מערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר.
לאחר שהסתיים הבישול, מוציאים את שני חצאי הלימון וטוחנים עם מוט סטיק את המסה בתוך הסיר
(למי שאין אפשר גם בתוך מעבד מזון) עד לקבלת מרקם של חומוס.
אופן ההגשה:
מחלקים ל4 צלחות עמוקות ומעל כל צלחת מפזרים עגבניות חתוכות, בצל סגול, פלפל חריף ושופכים שמן זית בנדיבות.
*אוכלים כמו חומוס או כאופציה למנה ראשונה על שולחן חגיגי
בתאבון