עלי גפן

מתכון עלי גפן

מצרכים:

  • עלי גפן – ללא הגבעול
  • כוס וחצי אורז עגול
  • 3 עגבניות
  • 1 בצל קצוץ דק מטוגן
  • 2 לימונים – 1 סחוט, 1 פרוס לעיגולים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס נענע קצוצה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

חולטים עלי גפן במים חמים (משרים) על מנת לרכך אותם.
למלית – מערבבים בקערה את האורז עם התבלינים, עשבי תיבול, בצל ומוסיפים עגבנייה אחת קצוצה דק דק.
את 2 העגבניות חותכים לעיגולים ומניחים בסיר שטוח "לרפד את התחתית" ומעל פורסים עלי גפן.
מניחים עלה על משטח העבודה, כשהצד המבריק של העלה כלפי מטה. לוקחים מעט מהמלית ומניחים באמצע העלה במאוזן. מקפלים את הצד הקרוב אלינו כלפי מעלה על המלית, לאחר מכן מקפלים את שני הצדדים כלפי פנים ובסוף מגלגלים קדימה עד לסגירה של העלה. חשוב שהגלגול יהיה מהודק.
מניחים את העלי גפן המגולגלים בצורה מסודרת וצמודה עד ששכבה ראשונה מלאה ועולים לשכבה נוספת וכך הלאה עד שמסיימים לסדר את כל העלים.
את הלימון הסחוט שופכים מעל העלי גפן ומניחים את פרוסות הלימון מעל. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומניחים מעל הממולאים צלחת שטוחה עם קוטר קטן יותר מהסיר כך שנוצר משקל שמקשה על העלי גפן להתנפח מדי. ממלאים במים עד 2 ס"מ מעל גובה הצלחת, סוגרים את הסיר ומניחים על אש בינונית עד לרתיחה קלה ומעבירים לאש קטנה למשך כשעה וחצי.

הצעת הגשה:

לטבול בציז'קי קריר ומרענן שהמתכון שלו יעלה בקרוב ☺

previous arrownext arrow
Slider

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה