עוגיות ביסקוטי פירות יבשים ללא גלוטן
מתכון ל2 תבניות אינגליש קייק
רכיבים:
- 500 גרם כוסמת ירוקה
- 3/4 כוס גרעיני דלעת + גרעיני חמנייה (מעורבב)
- 3/4 כוס אגוזי מלך
- 2 כוסות פירות יבשים קצוצים גס (ללא תוספת סוכר) לבחירתכם
- ** אני השתמשתי בתאנים, משמש אוזבקי, שזיף וצימוקים
- 1 כוס מים
אופן ההכנה:
משרים כוסמת ירוקה ל- 8 שעות (ממלאים מים קצת מעל הקו העליון של הכוסמת)
לאחר מכן מסננים את הנוזלים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים את הכוסמת לבד ל2 דקות.
מוסיפים כוס מים בהדרגה עד שמתקבל מרקם קטיפתי אחיד.
מעבירים לקערה שקופה, מכסים עם ניילון נצמד ומחזירים למקרר ללילה (8-12 שעות) עד שיש טיפה בועות בצדדים של הקערה.
לאחר מכן מוציאים מהמקרר, מוסיפים את התוספות ומערבבים טוב.
מעבירים לתבניות אינגליש קייק 3/4 + גובה.
מכניסים מכוסה לתנור על 200 מעלות ל-25 דקות. מוציאים את התבנית מורידים את המכסה ומחזירים לתנור לעוד 30 דקות על חום של 175 מעלות.
מוציאים מחכים שיתקרר, פורסים לפרוסות דקות יחסית, מסדרים במגש ומחזירים לתנור לעוד כ10-15 דקות לחום של 100 מעלות.
לשמור בצנצנת סגורה.
תהנו ☺