אורז עשבי תיבול עם צימוקים ושקדים
מצרכים:
- 1 כוס אורז מלא / אורז לבן
- 1 בצל לבן חתוך כמו לסלט
- 1 שן שום פרוסה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 1/2 – 3/4 כפית מלח
- 2 קורט פלפל שחור
- 3/4 כוס צימוקים (ללא תוספת סוכר) – לערב כמה סוגים וצבעים
- 1/4 כוס מקלות שקדים
- 2 ורבע כוסות מים לאורז מלא
- 2 כוסות מים לאורז לבן
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר עם שמן זית את הבצל עד להשחמה קלה ולאחר מכן מוסיפים את השום ומטגנים לעוד כחצי דקה.
על אש קטנה מכניסים את התבלינים לסיר מערבבים מעט, מוסיפים אורז ועשבי תיבול ומערבבים שוב.
שופכים את המים לתוך הסיר, מערבבים, סוגרים ומביאים לרתיחה.
מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ40-45 דק' אורז מלא או עד שלא נותרו נוזלים בסיר.
אורז לבן מבשלים כ20-25 דק' או עד שלא נותרו נוזלים בסיר.
הצעת הגשה:
מסדרים את האורז בצלחת גדולה ועמוקה ומפזרים מעל צימוקים ומקלות שקדים.
בוזקים מעל מעט שמן זית ופטרוזיליה קצוצה.
בתאבון ☺