מיני גאלט מתכון
מצרכים לבצק:
- 1 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1 כוס קמח חומוס
- חצי כפית מלח הימלאיה
- 1/3 כוס שמן זית
- חצי כוס מים
מצרכים למילוי:
- 130- 120 גרם גבינת פטה
- עגבניות מיובשות
- סומק
- זעתר
אופן הכנת הבצק:
בקערה מערבבים את שני הקמחים יחד עם המלח.
לאחר מכן יוצרים חור באמצע הקערה ומוסיפים את השמן זית והמים, מערבבים ולשים עד לעיגול במרקם אחיד, מעט שמנוני ומכניסים למקרר לכ- 10 דק.
הרכבת המנה והאפייה:
על נייר אפייה מרדדים את הבצק וחורצים עיגולים בקוטר של 12-13 ס"מ ומרדדים מעט. מפוררים גבינת פטה במרכז של כל עיגול. לא לשכוח להשאיר שוליים ריקים לקיפול.
אחרי שסיימנו למלא את הגאלט, מקפלים את שולי הבצק מעל המילוי כך שיכסה אותה בצורה חלקית. מניחים מעל עגבניות מיובשות, מעט זעתר וסומק.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות לכ- 20 דק'.
מוציאים ומניחים להתקרר.
הפקה: אתר אמא של | צילום: אסף אמברם | בשיתוף: שיבולת שועל של קוואקר