עוגת שוקולד

מאז שאני זוכרת את עצמי בכל יום הולדת אמא שלי הכינה את עוגת השוקולד העשירה שלה עם הרבה גנאש שוקולד וסוכריות מלמעלה.  בכל בית יש מתכון לעוגת יום הולדת, כזאת שליוותה ועוד תלווה אותנו לאורך כל השנים. 

אז בבית שלי יש מתכון לעוגה כזאת שהיא הרבה יותר מסתם עוגת יום הולדת, היא פשוט עוגת השוקולד הכי טעימה שאכלתי בחיים! היא קלה ועשירה, מתוקה אבל לא מדי, מתאימה לילדים אבל האמת שכשגדלים מבינים כמה היא באמת טעימה, בקיצור היא מושלמת! 

המתכון הבא שייך וגם מוקדש לאמא המדהימה שלי, שממנה למדתי וקיבלתי את האהבה לאפייה ולעוגות שוקולד עם מלא סוכריות ❤️

חומרים לעוגה: 

  • 200 גרם חמאה 
  • ¾ כוס סוכר 
  • ¾ כוס חלב
  • 2 כפות קקאו 
  • 200 גרם שוקולד מריר 
  • 8 חלבונים 
  • ¾ כוס סוכר 
  • 8 חלמונים 
  • 1 ¾ כוסות קמח תופח 

חומרים לגנאש: 

  • 200 גרם שוקולד מריר 
  • 250 מ״ל / מיכל שמנת מתוקה 38% 
מתכון מאת נטע סוטו המדהימה שעובדת איתנו, איזה כיף שהיא חלק מהצוות שלנו. מוזמנים לפרגן ולהיכנס לדף האינסטגרם שלה
https://www.instagram.com/netasoto/

הוראות הכנה: 

  • מחממים תנור ל- 175 מעלות. 
  • בסיר שמים חמאה, ¾ כוס סוכר, חלב וקקאו, עד שנמס והחלב רותח. מערבבים לפעמים כדי שלא ישרף.
  • במקביל מקציפים חלבונים עם כמות הסוכר השניה עד לקצף יציב. 
  • מוסיפים שוקולד לתערובת החמאה והחלב ומערבבים עד שהוא נמס לחלוטין. אם הוא לא נמס מחזירים לרגע לאש ומערבבים עד שנמס.
  • מוסיפים לשוקולד חלמונים אחד אחרי השני ומערבבים מהר כדי שלא יתבשלו. 
  • מאחדים בתנועות קיפול בין קצף החלבונים לתערובת השוקולד. 
  • מוסיפים קמח תופח ומקפלים לתוך התערובת.
  • מעבירים לתבנית ואופים לכ-25 דקות. 
  • מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה מעט להתקרר. 
  • מחממים שמנת עד לסף רתיחה ושופכים על שוקולד מריר עד שנוצר גנאש אחיד. 
  • שופכים על העוגה עד שכל החלק העליון מצופה. 
  • מפזרים סוכריות ואוכלים! 

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה

    דילוג לתוכן