סטייק דג ים ופריקי עם חמאה
מצרכים:
- 1 דג ים עם העצם חתוך לסטייקים – קונים דג ומבקשים מהחנות לחתוך את הדג לסטייקים של 4 ס"מ.
- 2 כוסות פריקי – שטוף
- 3 שיני שום פרוסות
- 2 גבעולים בצל ירוק חתוכים דק
- 2 בצלים לבנים גדולים חתוכים כמו לסלט
- חופן נענע קצוצה
- חצי לימון
- 100 גרם חמאה
- 5 כוסות מים
- חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
בסיר סוטאז' מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה ומוסיפים את השיני שום, הפריקי והחמאה.
מערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ- 10 דקות ולאחר מכן משבצים את הדגים בתוך הפריקי ומעבירים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות למשך כ20- 25 דק'.
בזמן ההגשה, לפזר פטרוזיליה, נענע ושמן זית ולסחוט חצי לימון מעל.
