קציצות עוף עם שומר אפונה וכרישה

קציצות עוף עם שומר אפונה וכרישה

מצרכים לקציצות:

  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • קילו בשר עוף טחון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 בצלים גדולים מטוגנים
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)
  • פלפל
  • מלח
  • 1/2 כוס קמח
  • 3/4 כפית כמון

אופן ההכנה – קציצות:


מערבבים את כל המרכיבים ביחד ויוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.

חומרים נוספים למנה:

  • 2 שומר פרוס לרצועות דקות
  • 3 קישואים חתוכים לעיגולים עבים
  • 1 כוס אפונה
  • 1/2 כפית חוואיג' למרק
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 בצל לבן חתוך גס
  • 1 שורש סלרי חתוך גס
  • חופן עלי תרד
  • 1 כרישה חתוכה לעיגולים עבים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית שטוחה של כורכום(ניתן לגרד כורכום טרי)
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי – שיתוף פעולה עם אתר ״השולחן״

הוראות הכנת התבשיל:


בסיר גדול ושטוח (כמו בתמונות) מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים בצל ירוק, כרישה ולאחר כדקה את השום.
בשלב זה מוסיפים את יתר המרכיבים ואת התבלינים ומערבבים כ2-3 דקות עד לצריבה קלה של הירקות.
מוזגים כ1 ליטר מים לתוך הסיר ומניחים בעדינות את הקציצות בין הירקות ומוסיפים מים עד לכיסוי של הקציצות והירקות.
מביאים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה לשעה וחצי בישול או לתנור בחום של 120 מעלות למשך שעתיים.

מומלץ להגיש עם אורז ☺

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה