קבב דג
מצרכים לקבב דג (בערך 20 יח')
- 4 דגי בורי נקיים מעור ועצמות וקצוצים דק בסכין
- 2 בצלים לבנים גדולים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
- 2 ביצים
- חצי כוס קמח שיבולת שועל או קמח אחר
- צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ
- חצי צרור נענע שטוף וקצוץ
- כפית שטוחה מלח
- כפית שטוחה פלפל
- כפית סומק
- כפית שטוחה כמון
- חצי כפית פפריקה אדמה מתוקה
- שמן זית
אופן הכנה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים ויוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות
עושים "סגירה" לקציצות על מחבת עם שמן זית כחצי דקה מכל צד. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור כ10 דק'.
תבשיל תרד עם גרגירי חומוס
מצרכים לתבשיל תרד
- חצי קילו תרד טרי עם הגבעול (עדיף בעונה)
- 2 בצלים לבנים פרוסים לחצי ולפרוסות דקות
- כוס גרעיני חומוס מבושלים
- 2 שיני שום פרוסות
- חצי כפית כמון
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל
אופן ההכנה:
חותכים את התרד גס, שוטפים בקערה עם מים ומסננים.
במחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.
מוסיפים את השום והתבלינים ולאחר כחצי דקה מוסיפים את העלי תרד ומערבבים.
מבשלים עד שהתרד מתרכך (בערך כ10 דק' בישול)
הצעת הגשה:
בצלחת הגשה מניחים מהתבשיל תרד חומוס שהכנו ומעל מסדרים את הקבב דגים.
מזליפים מעל שמן זית וקצת לימון.
בתאבון ☺