דגים ממולאים
מצרכים לדג ולמילוי
- 2 דגי לברק מחולקים ל4 חתיכות פילה (ניתן להשתמש בכל דג לבן)
- 4-5 שיני שום חתוך קטן מטוגן עד להזהבה
- חופן אגוזי מלך קצוץ דק
- חופן נענע קצוצה דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- חופן כוסברה קצוצה דק
- כף לימון כבוש
- 2 כפות שמן זית
- כף מיץ לימון
- כפית שטוחה סומק
- חצי כפית פלפל
- חצי כפית מלח (לתקן לפי הטעם)

מצרכים לרוטב:
- 2 מקלות סלרי חתוכים דק
- חצי פלפל ירוק חריף פרוס דק
- 2-3 שיני שום פרוסות
- 50 גרם חמאה
- 1/3 כוס שמן זית
- חצי כוס יין לבן
- חצי כפית פלפל
- חצי כפית מלח

אופן הכנת המילוי:
בקערה מערבבים את כל המצרכים למילוי חוץ מהדג ☺
מניחים את הדגים על מגש תנור 25/30 עם נייר אפייה כשעור כלפי מטה.
על 2 חתיכות פילה דג מסדרים את המילוי לכל האורך וסוגרים עם הפילה הנקי שנשאר לנו כמו ספר.
בעזרת חוט קשירה לאפייה עוטפים את הדג כך שיהיה סגור מכל הכיוונים ולא יפתח (ראה תמונה)

אופן הכנת הרוטב:
במחבת חמה עם שמן זית מוסיפים שום עד להזהבה קלה ולאחר מכן מוסיפים את הסלרי והפלפל הירוק.
לאחר מספר שניות מכניסים את החמאה והתבלינים וכשהיא נמסה מוזגים את היין הלבן למחבת ומבשלים כחצי דקה – דקה כדי לשחרר את האלכוהול מהיין הלבן.
מניחים בצד להתקרר.

המשך המתכון:
את הדגים הממולאים מניחים במחבת חמה עם שמן זית וצורבים למשך כחצי דקה מכל צד ומעבירים לתבנית בחזרה.
(חשוב להשתמש בתבנית בינונית ולא גדולה כדי שהרוטב יכסה כמה שיותר גובה של הדג)
מוזגים מעל את הרוטב ומכניסים לתנור שחום מראש על 250 מעלות למשך 5-7 דק'.

בתאבון ☺

מתכון זה נוצר כחלק משיתוף פעולה עם אריאל ברי בן חמו מהאתר בריאלי
את אריאל (בריאלי – אופים בריא יותר) הכרנו בסיור בלוגרים ברמת הגולן. החיבור בינינו נוצר כבר בתחילת הסיור ועד סוף היום כבר היה לנו ברור שנפגש שוב ממש בקרוב לשיתוף פעולה כייפי וטעים.אז הפעלנו את מיטב המוחות (היו לנו 3 אז הסתדרנו) והרכבנו מתכונים מהממים לראש השנה שכמובן גם יהיו מעולים לכל זמן בשנה.

לאתר של אריאל