דג ברוטב

דג ברוטב ירוקים של האביב

מצרכים:

  • 4 פילטים של דג דניס
  • חופן אפונה ירוקה טרייה
  • חופן שקדים ירוקים פרוסים 
  • חופן חומוס ירוק 
  • 2 מקלות סלרי פרוס דק
  • חצי כרישה פרוסה דק לעיגולים 
  • 2 גבעולים של בצל ירוק חתוך גס
  • 2 שיני שום פרוסות דק 
  • רבע כוס יין לבן 
  • 50 גרם חמאה
  • מיץ מלימון שלם 
  • 3 קורט מלח 
  • 3 קורט סומק
  • 2 קורט פלפל 
  • שמן זית 

אופן ההכנה:

במחבת גדולה או בסוטאג' על אש גבוה, מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ירוק והכרישה. לאחר דקה מוסיפים את האפונה, חומוס ירוק, שקדים ירוקים, שום ומקפיצים למשך 2 דקות. מוסיפים את החמאה ואת היין הלבן, לאחר כדקה את המיץ לימון ומערבבים. מניחים את הפילה דג עם העור כלפי מטה. במידה ואין מספיק נוזלים, מוסיפים רבע כוס מים ומכסים למשך כ 10-15 דקות או עד שהדג מוכן. מומלץ להגיש עם כוסברה מעל ומעט שמן זית.

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה

    דילוג לתוכן