דג ברוטב

המתכון שלנו ל-

דג ברוטב

דג ברוטב ירוקים של האביב

מצרכים:

  • 4 פילטים של דג דניס
  • חופן אפונה ירוקה טרייה
  • חופן שקדים ירוקים פרוסים 
  • חופן חומוס ירוק 
  • 2 מקלות סלרי פרוס דק
  • חצי כרישה פרוסה דק לעיגולים 
  • 2 גבעולים של בצל ירוק חתוך גס
  • 2 שיני שום פרוסות דק 
  • רבע כוס יין לבן 
  • 50 גרם חמאה
  • מיץ מלימון שלם 
  • 3 קורט מלח 
  • 3 קורט סומק
  • 2 קורט פלפל 
  • שמן זית 

אופן ההכנה:

במחבת גדולה או בסוטאג' על אש גבוה, מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ירוק והכרישה. לאחר דקה מוסיפים את האפונה, חומוס ירוק, שקדים ירוקים, שום ומקפיצים למשך 2 דקות. מוסיפים את החמאה ואת היין הלבן, לאחר כדקה את המיץ לימון ומערבבים. מניחים את הפילה דג עם העור כלפי מטה. במידה ואין מספיק נוזלים, מוסיפים רבע כוס מים ומכסים למשך כ 10-15 דקות או עד שהדג מוכן. מומלץ להגיש עם כוסברה מעל ומעט שמן זית.

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן