דג ברוטב ירוקים של האביב
מצרכים:
- 4 פילטים של דג דניס
- חופן אפונה ירוקה טרייה
- חופן שקדים ירוקים פרוסים
- חופן חומוס ירוק
- 2 מקלות סלרי פרוס דק
- חצי כרישה פרוסה דק לעיגולים
- 2 גבעולים של בצל ירוק חתוך גס
- 2 שיני שום פרוסות דק
- רבע כוס יין לבן
- 50 גרם חמאה
- מיץ מלימון שלם
- 3 קורט מלח
- 3 קורט סומק
- 2 קורט פלפל
- שמן זית


אופן ההכנה:
במחבת גדולה או בסוטאג' על אש גבוה, מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ירוק והכרישה. לאחר דקה מוסיפים את האפונה, חומוס ירוק, שקדים ירוקים, שום ומקפיצים למשך 2 דקות. מוסיפים את החמאה ואת היין הלבן, לאחר כדקה את המיץ לימון ומערבבים. מניחים את הפילה דג עם העור כלפי מטה. במידה ואין מספיק נוזלים, מוסיפים רבע כוס מים ומכסים למשך כ 10-15 דקות או עד שהדג מוכן. מומלץ להגיש עם כוסברה מעל ומעט שמן זית.