סינייה קציצות דגים ״עוף טוב״
מצרכים:
- 1 חבילה קציצות דגים של עוף טוב
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ
- 1 כוס טחינה שהכנו במרקם יחסית דליל
- 6 עגבניות שרי חצויות לאורכן בצבעים שונים
אופן ההכנה:
אופים את התפוחי אדמה בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 250 מעלות עד להשחמה קלה. בתבנית עם שוליים גבוהים יחסית או בתבנית סינייה מסדרים שכבה של תפוחי אדמה ומזלפים טחינה עד שהתפוחי אדמה מכוסים לגמרי. משבצים את הקציצות דגים מעל ובין לבין מניחים את העגבניות שרי עם הצד הפתוח כלפי מעלה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות עד שהמרקם של הטחינה הופך לסמיך והטחינה מעט מבעבעת.
ניתן להגיש עם סומק, שמן זית ופטרוזיליה מעל.