דג דניס ים שלם במלח
רכיבים:
- דג דניס שלם (מומלץ לא מקושקש)
- מלח
- פלפל
- מעט כוסברה
- 2 פרוסות לימון
- 2 שיני שום חתוך לטבעות
- מלח גס (מומלץ מעורבב מלח ים אטלנטי עם מלח ים רגיל)
** כמות המלח הדרושה היא פי 2 ממשקל הדג
אופן ההכנה:
ממלאים את בטן הדג בתבלינים, לימון וכוסברה.
מסדרים שכבה נדיבה של תערובת המלח על התבנית, מניחים את הדג בפנים ומכסים בשכבה נדיבה נוספת של מלח. מרטיבים קלות את המלח ומרטיבים בעזרת הידיים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים 25 דקות.
מוציאים את התבנית, ממתינים כחמש דקות, שוברים בעדינות את ציפוי המלח ומחלצים את הדג.