דבש חרובים

מעשה בדבש חרובים השנה אמרתי לזיאד ומוסטפא שאני מכין דבש חרובים והם עם גיחוך קטן אמרו שאני בטח לא אכין בסוף ושזה עבודה קשה..זה שזו עבודה קשה ידעתי כי אני מסביר על העשיה של דבש חרובים בסיור שלי ואומר שהדור של היום כבר לא מכין כי אין לו סבלנות..השבוע התחלתי את הבוקר עם קפה אצל מוסטפא וזיאד נכנס ואמר בוקר טוב ונתן לכל אחד מאיתנו חרוב ביד..ישר אמרתי לו אתה זוכר שאתה מביא לי חרובים השנה ואני מכין דבש ושניהם מסתכלים עלי ומחייכים… זיאד סיפר שעלה להר והביא שק מלא בחרובים ואמרתי לו תכין לי 5 קילו כי מוסטפא אמר לי שזה המינימום בשביל שיצא לי משהו מזה.בערב יצאתי למרפסת ישבתי על הדק והתחלתי לשבור עם הידיים את החרובים אחד אחד לחתיכות קטנות. נטאלי התיישבה מולי ועזרה לי. אח"כ משרים את חתיכות החרובים במים ל12 שעות..

בבוקר סיננתי את כל החרובים וסחטתי אותם חזק חזק והעברתי את כל הנוזלים לסיר, בערך 7 ליטר. העמדתי על הגז למשך 10 שעות שבהם אני מערבב ומסנן. באמצע הדרך לקחתי קצת מהנוזל והעברתי לסיר נוסף עם קצת קורנפלור ואז למקרר בדיוק כמו שאמא של מוסטפא הייתה עושה באמצע התהליך..יצא כמו מלבי חרובים מדהים!! לבסוף יצא לי דבש חרובים וכן… יצאה צנצנת של בערך חצי ליטר אבל היה שווה את זה! עכשיו אני יודע לספר על אמת את התהליך וכמה קשה הוא.

תודה לזיאד על החרובים ולמוסטפא על הדרך. 

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה

    דילוג לתוכן