קראמבל אוכמניות

קראמבל אוכמניות מתכון

מצרכים לבלילה:

  • 300 גרם אוכמניות (קפואות או טריות)
  • 1 כוס שיבולת שועל טחונה דק / קמח שיבולת שועל 
  • 1 ביצה L
  • 1/3 כוס + 3 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס גדושה מייפל 100% טבעי
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • חצי לימון סחוט
  • קורט מלח 
  • כפית אבקת אפייה
  • תבנית עגול קוטר 22

מצרכים לקראמבל:

  • 70 גרם שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
  • כף וחצי שמן זית
  • 2 כפות מייפל טבעי 
  • קורט מלח 
  • כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל המרכיבים של הבלילה חוץ מהאוכמניות עד למרקם אחיד. לאחר מכן מוסיפים את האוכמניות ומערבבים בעדינות עד שהאוכמניות מכוסות לגמרי בבלילה. מניחים נייר אפייה על תבנית ומשמנים מעט עם שמן זית (אני השתמשתי בתבנית עגולה קוטר 22 כדי לצור טיפה גובה לעוגה). שופכים את התערובת לתוך התבנית ומשטחים מעט. בצלחת עמוקה מערבבים את כל המרכיבים של הקראמבל ובעזרת הידיים מפזרים באופן שווה על כל העוגה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ40-45 דקות. מוציאים, מחכים קצת שיתקרר ומתחילים לנשנש עם כפית… תהנו☺

אולי יעניין אותך

אין תגובות

    להשאיר תגובה

    דילוג לתוכן