מצרכים
- חצי קילו שעועית לבנה מושרית ללילה
- 6 עגבניות בשלות ניתן לשרוף אותן קצת על הגז ואז לקצוץ דק.
- 2 גזרים חתוכים לחצי ופרוסות דקות
- 2 בצל חתוך דק
- 3 גבעולים בצל ירוק חתוך דק
- 4 שיני שום חתוכים דק
- 2 גבעולים של סלרי פרוסים דק
- 2 עלי מרווה קצוץ דק – לא חובה
- גריידת לימון מרבע לימון
- 2 כפות קמח עדיף כוסמין מלא בקערה ולערבב עם מים שלא יהיו גושים .
- כפית שטוחה מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- חצי כפית סומק
- כפית שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
- רבע כפית של זירעי שומר,כמון וכוסברה לטחון הכל –
במידה וחסר משהו לא קרה כלום.
אופן הכנה
בסיר למרק עם שמן זית חם מטגנים את הבצל הלבן עד לצבע יפה מוסיפים את כל המצרכים למעט השעועית. מבשלים מספר דקות ולתת לעגבניות להוציא את כל הנוזלים שבהן. לאחר מכל מוסיפים את השעועית וממלאים במים …בערך 2 אולי 2.5 ליטר מים ובזמן זה מוסיפים גם את המים עם הקמח שערבבנו בקערה . מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים למשך לפחות שעה …אני אוהב להכניס לתנור בחום של 130 מעלות למשך שעתיים בכיף.
תהנו מלא