מרכיבים:
- 1 קילו אפונה טרייה
- 3 גזרים חתוכים לסלט קטן
- 1 זר תרד טרי שטוף
- 4-5 מקלות סלרי + העלים חתוך גס
- 1 שורש סלרי חתוך גס
- 7 שיני שום פרוסות
- 2 בצל לבן חתוך גס
- 2 גבעולי בצל ירוק חתוך גס
- 2 ליטר מים
- 1.5 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- כורכום טרי מגורד לפי הטעם
- ג'ינג'ר טרי מגורד לפי הטעם
אופן ההכנה:
מטגנים בצל בסיר גדול עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את כל שאר המרכיבים ואת התבלינים ומערבבים. מבשלים למשך כ5-7 דק'.מוסיפים 2 ליטר מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור כשעה וחצי על אש קטנה – בינונית. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הירקות עד למרקם הרצוי. אם יש צורך מוסיפים בשלב הזה עוד מים ותבלינים