מנזלה
תבשיל עגבניות, חצילים וחומוס
מצרכים:
- קילו וחצי עגבניות – חתוכות לריבועים
- 2 חצילים בינוניים – חתוכים לקוביות 2/2
- 1 כוס חומוס – להשרות ללילה
- 4 שיני שום – חתוכות לפרוסות
- 2 בצלים – חתוכים לקוביות
- חצי כוס שמן זית
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל
- 2 כפות פפריקה אדומה בשמן
- חצי כפית כמון
- חצי כפית פפריקה חריפה – לא חובה

אופן ההכנה:
מערבבים את החצילים עם מעט שמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור 250 מעלות עד להשחמה.
מבשלים את החומוס בסיר עם מים עד להתרככות, מסננים ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל בסיר שטוח ורחב עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום והתבלינים, מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים שוב. מגיעים לרתיחה, מעבירים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים עד לצמצום רוב הנוזלים.
בשלב זה מוסיפים את החומוס והחצילים, מערבבים בעדינות וממשיכים בישול לעוד כ10 דק' נוספות.

הצעת הגשה:
מכינים טחינה במרקם סמיך יחסית.
בצלחת עמוקה מסדרים את הטחינה מסביב (כמו חומוס) ובאמצע מניחים כמות נדיבה מהתבשיל שהכנו ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ושמן זית.
בתאבון, תהנו…