קרקרים בריאים – מתכון
רכיבים:
- קמח כוסמין מלא 125 גר
- קמח קינואה / שיבולת שועל 125 גר'
- 500 מ"ל מים
- כפית שטוחה מלח הימלאיה
- 2 כפות שמן זית
- 50 גרם גרעיני חמנייה
- 30 גרם גרעיני דלעת
- 60 גרם שומשום מלא
- 20 גרם כוסמת ירוקה ( לא חובה)
- קינואה / קינואה טריקולד ( במידה ושמתם כוסמת, אז לוותר)
אופן ההכנה:
מערבבים טוב בקערה עם המים את כל הרכיבים, חוץ מהקינואה.
מניחים נייר אפייה על 2 תבניות של תנור. שופכים את הבלילה לתוך התבניות ומשטיחים עם כף דק דק ככל האפשר ומפזרים את הקינואה מלמעלה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות ולאחר 12-14 מוציאים את התבניות, חותכים לריבועים
ומחזירים לתנור לעוד 50 דק'.
לתת לקרקרים להתקרר ולשמור בכלי אטום ☺
**טיפ חשוב:
לפעמים לאחר 50 דק' חלק מהקרקרים לא הופכים להיות קראנצי'ם. לכן חשוב שבשלב שבו משטיחים את הבלילה, שהעובי יהיה מאוד מאוד מאוד דק, גם אם בקצוות קצת יישרף זה בסדר. אופציה נוספת אם חלק לא הפכו להיות קראנצ'ים, אפשר להכניס אותם לעוד 5-10 דק' לתנור ולשים לב שהם לא נשרפים.
בתאבון ☺