מהשדה לצלחת: כשבשלן ונטורופתית נפגשים

מהחווה לצלחת (באנגלית: Farm to table) היא גישה פופולרית בעולם הקולינריה, שקוראת לשימוש בחומרי גלם טריים, מקומיים ועונתיים. היא שמה דגש על קשר ישיר בין החקלאי לצרכן, תוך תמיכה בחקלאות מקומית, שמירה על איכות הסביבה וקידום של תזונה בריאה.

בשנים האחרונות, היא צוברת תאוצה, כתוצאה מהמודעות העולה של יותר ויותר אנשים, ששואלים מאיפה האוכל שלהם מגיע ואיזו דרך הוא עובר עד לצלחת שלהם. המעבר לעבודה עם מרכיבים טריים מתוצרת מקומית לא רק חולל מהפכה קולינרית במטבח, אלא גם חיבור מחודש עם מקורות האוכל שלנו.

אנחנו ארז ונטאלי גולקו, בשלן ונטורופתית שאוהבים אוכל טוב. במאמר זה נפתח בפניכם דלת לעולם קסום, שיאפשר לכם ליהנות מהעושר של תוצרת מקומית במטבח ובלב. בוא נצלול פנימה!

מה היתרונות של Farm to Table?

המונח "מהשדה לצלחת" מתאר יותר מסתם טרנד, זוהי דרך חיים שמדגישה את החשיבות בשימוש בחומרי גלם עונתיים ומקומיים בבישול. בחירת מוצרים כזו, לא רק מאפשרת לנו לתמוך בחקלאים ובעסקים קטנים ומקומיים, אלא גם להנות מאוכל טרי, מגוון ומזין יותר.

לגישת מהחווה לצלחת יתרונות רבים:

  • איכות: חקלאים מקומיים מקפידים על גידול איכותי וטבעי יותר. רכישה ישירה מהחקלאים מקצרת את דרכם של המוצרים אלינו ומנגישה לנו סחורה איכותית, הישר מהשדה.
  • טריות: חומרי גלם טריים ואיכותיים נותנים טעם עשיר יותר למזון ומאפשרים להגיע לתוצאות טובות בהרבה.
  • בריאות: צריכת מזון עונתי ומקומי הולכת יד ביד עם תזונה בריאה ומאוזנת יותר.
  • קיימות: גידול מקומי מפחית את טביעת הרגל הפחמנית ומכאן, גם פגיעה וזיהום של הסביבה.
  • מקומיות: תמיכה בחקלאות מקומית מחזקת את הכלכלה המקומית ותורמת רבות לקהילה.

המסע מהשדה לצלחת הוא לחלוטין עבודת אהבה, שמגיעה לשיאה בחוויה קולינרית יוצאת דופן. ככה, אנחנו יכולים לבחור בקפידה את המרכיבים המשובחים ביותר למתכונים שלנו ולהבטיח שכל מנה תכיל בה גם פיסה מהארץ שלנו.

מתכונים והשראה קולינרית

איך בעצם חוגגים את שפע האדמה? האפשרויות אין סופיות, יש כל כך הרבה כלים ליצור יצירות מופלאות, בשילוב הרמוני של טעמים, צבעים ומרקמים, שמדגישים את היופי הטבעי של תוצרת הארץ שלנו ומספרים את הסיפור שלה.

תוכלו להכין מגוון רחב של מתכונים טעימים ומזינים עם חומרי גלם עונתיים ומקומיים. הנה כמה רעיונות:

  • מרקים: מרקי ירקות עשירים, למשל: מרק עוף עם אטריות או מרק עדשים חם ומנחם.
  • סלטים: סלט ירקות טרי עם עשבי תיבול מהגינה, סלט פירות קיץ קר ומרענן, סלטי חורף חמים עם ירקות עשירים… יש כל כך הרבה אפשרויות!
  • מנות עיקריות: גם כאן, הגבול הוא השמיים. תוכלו להכין פסטה ברוטב עגבניות טריות, תבשילי קדירה עם בשרים או ירקות או דג אפוי לצד ירקות צלויים.
  • קינוחים: ניתן להכין קינוחים קרים או לאפות קינוחים חמים, אין גבול ליצירתיות! אם תרצו קינוח פשוט תוכלו לחתוך פירות טריים עם קצפת ואם חשקה נפשכם באפייה תוכלו להפיק עוגת פירות יער נהדרת, עוגיות שיבולת שועל ואפילו: פודינג שוקולד עם אבוקדו.

מלבד מגוון פירות וירקות, עומדים לרשותנו מגוון רחב של מוצרי משק טריים, איכותיים וטבעיים, כולל חלב פרה וביצים. כל מוצר ומוצר הוא עדות למחויבות של קולינריה לאיכות וקיימות שרק מחכה להפוך ליצירת אומנות.

מהחווה לשולחן עם InMyKitchen

אנחנו נטאלי אנדצויג וארז גולקו, נטורופתית ובשלן שחוקר חומרי גלם. ביחד, אנחנו חיים אוכל ויוצרים מתכונים מקוריים. בבלוג שלנו, תמצאו מתכונים לתבשילים, לסלטים ולקינוחים לכולם: לאוהבי הבשר, הצמחונים וגם הטבעונים.

כבר שנים שאנחנו מלמדים על חומרי גלם עונתיים, מעבירים סדנאות בישול וסיורים ומציעים שירות ארוחות שף פרטיות וגם שירות שף פרטי לאירועים ולחתונות. המטרה שלנו להגיע לכמה שיותר אנשים, להעביר לכם הידע שלנו, לחבר אתכם לחומרי הגלם למשמעות האדירה שיש לאוכל עבור גוף ונפש.

הרעיון של Farm to table מדבר אליכם? הגעתם למקום הנכון. לפרטים נוספים, אתם מוזמנים לפנות אלינו למספר: 052-7721102 או לכתובת המייל: erezgolko@gmail.com ונשמח לצאת איתכם יד ביד למסע מופלא של גילוי חומרי גלם.

שמרו על קשר...

רוצים להצטרף לסיור? מעוניינים בשף פרטי? השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם

מה תרצו לדעת?

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

דילוג לתוכן